This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Rover weer terug in landelijk overleg OV Chipkaart

Reizigersvereniging Rover keert terug in het landelijke overleg over de OV Chipkaart. Rover zegt dit te doen op voorwaarde dat wensen die zij heeft over belangrijke studies, bijvoorbeeld op het gebied van het overstappen op stations met meerdere vervoerders, worden ingewilligd.

In tegenstelling tot de Consumentenbond keert Reizigersvereniging Rover wel terug in het landelijke overleg over de OV Chipkaart. In een persbericht schrijft Rover:

Vervoerbedrijven en overheden hebben toegezegd om op een aantal punten een klantvriendelijker uitwerking van de OV-chipkaart na te streven of te zullen onderzoeken. Bij deze onderzoeken zullen ROVER en een aantal andere consumentenorganisaties betrokken zijn, althans wanneer onze wensen m.b.t. reikwijdte en planning van enkele belangrijke studies worden ingewilligd. Hiermee kiest ROVER voor terugkeer in het chipkaartoverleg op landelijk en regionaal niveau.

Andere winstpunten die Rover noemt:

In het eindbeeld van de vervoerbedrijven en overheden wordt op sommige punten meer rekening gehouden met reizigersbelangen. Bijvoorbeeld verbetering van informatiefuncties en het wachten met het dichtdoen van poortjes op stations tot er klantvriendelijke oplossingen zijn voor de verschillende soorten reizigers en stationsbezoekers. Ook bestaat er vooruitzicht op bepaalde gemaksverbeteringen bij het reizen en het kiezen van het aantrekkelijkste tarief.