This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Reclamebureau lekt klanten van klanten

Een reclamebureau, dat onder meer in opdracht van Bavaria werkt, heeft de gegevens van klanten van klanten gelekt. Alleen al 150.000 klanten van Bavaria zijn de dupe.

In het artikel Privédata van ruim 100.000 Bavaria-klanten gehackt schrijft Webwereld:

[…] In het kielzog van die zaak kwam een nieuw lek aan het licht, waarbij een MySQL-database zonder wachtwoord beheerderstoegang aan willekeurige gebruikers geeft. […]

Twee van de databases horen toe aan bierbrouwer Bavaria, die in het kader van marketingacties informatie van respectievelijk 133.000 en 41.000 personen verzamelden. Daarnaast gaat het om sites van allerhande organisaties variërend van Golfclubs tot webshops. Soms is dat privacygevoelige informatie en soms betreft het websites met informatie waarvan het mogelijk is de inhoud te wijzigen. In totaal zijn er 296 databases gelekt.

Verantwoordelijk voor de server is het bedrijf Creation Point dat de problematiek erkent. Hij benadrukt echter dat toen de server in augustus in gebruik is genomen er een firewall (iptables) heeft gedraaid. Ook bestond er een wachtwoord voor de beheerder (root) van de MySQL-database. […]

Volgens Bavaria is het aantal records lager dan de optelsom van de twee aangetroffen databases. “Het bestand van Bavaria bevat 132.934 Records van mensen die deegenomen hebben aan een actie. Het betreft alleen naam, adres, woonplaats-gegevens van deze mensen en geen passwords. We weten niet zeker of het bestand ook is meegenomen door de hacker. We stellen vandaag alle mensen in het bestand op de hoogte van deze inbraak.”