This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Philips lekt emailadressen via marketingsite

Afbeelding: Philips PCRW1610 van AutomaticDefence | Licentie: CC BY-SA 2.0

Een server met websites voor reclamecampagnes van Philips lijkt slecht onderhouden te zijn. Een hacker zegt 200.000 e-mailadressen en telefoonnummers gekopieerd te hebben.

In het artikel ‘Hacker steelt e-mailadressen uit database Philips’ op Tweakers:

Een hacker claimt dat hij toegang had tot een Philips-server waarop marketingsites werden gehost. Hij zou onder meer 200.000 e-mailadressen en telefoonnummers hebben verkregen. Philips bevestigt dat de beveiliging is ‘aangetast’.

De hacker heeft een deel van de inhoud van de Philips-database online gezet, waaronder een lijst e-mailadressen en twee dumps met onder meer e-mailadressen en telefoonnummers. […]

De hacker plaatste ook een eigen pagina op de server, als bewijs dat deze gekraakt was. Tweakers.net heeft geverifieerd dat die pagina maandag toegankelijk was. Inmiddels is de kwetsbare server offline gehaald. […]

Woordvoerder Steve Klink van Philips bevestigt dat de beveiliging van de webserver maandagavond is ‘aangetast’. Dat correspondeert niet met de datum die uit de database-dumps blijkt; die wijst op 7 februari.