This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Mogelijk lek jaaropgaven werknemers Universiteit Utrecht

Door een technische storing zouden de jaaropgaven en salarisstroken van werknemers van de Universiteit van Utrecht bij de verkeerde personen bezorgd zijn. Medewerkers van de universiteit krijgen bij de ontvangst van hun gegevens ook die van een of meer collega's te zien.

Security.nl schrijft in Universiteit Utrecht lekt jaaropgaven werknemers:

Door een technische storing zijn de jaaropgaven en salarisstroken van werknemers van de Universiteit van Utrecht bij de verkeerde personen bezorgd. Het bestuur stuurde het personeel gisteren een e-mail, die Security.nl heeft ontvangen. In het bericht waarschuwt het personeel dat Randstad HR Solutions bij de verzending van de maandelijkse salarisspecificaties en de jaaropgaven een fout heeft gemaakt. […] Het resultaat is dat medewerkers bij hun gegevens ook één of meerdere salaristroken en jaaropgaven van collega's aantreffen.

[…] Zowel een woordvoerder van de Universiteit van Utrecht als Randstad konden niet meteen zeggen om hoeveel werknemers het gaat. […]

Ruim twee weken later meldt Ublad:

Bij de versturing van de salarisstroken in januari zijn geen salarisgegevens van universitaire medewerkers op verkeerde adressen terechtgekomen. […] In een mail aan het universitair personeel laat directeur Human Resources Wilma Grimmelikhuijsen weten dat fouten zich beperkt hebben tot een zending van jaaropgaven die niet bij de werknemers maar bij de eigen salarisadministratie van de UU belandde.