This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Mailen is moeilijk: maart 2011

Mailen is moeilijk, ook in maart 2011. Een student van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen stuurt een e-mail met alle adressen zichtbaar voor de ontvangers. Het zelfde gebeurt Burgernet Zuilen.

Bits of Freedom schrijft in Mailen is moeilijk: maart 2011:

Begin maart stuurt een student van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen een uitnodiging voor het invullen van een enquete aan 316 geadresseerden. De e-mailadressen van de geadresseerden zijn voor alle ontvangers te zien, omdat niet het Bcc maar het To veld gebruikt is. De student zegt de adressen van het praktijkbureau van de Informatica Communicatie Academie te hebben ontvangen. De houders van de e-mailadressen hebben voor deze verstrekking geen toestemming gegevens, aldus één van de ontvangers.

In het artikel Burgernet Zuilen stuurt e-mailadressen rond in De Nieuwe Utrechter:

Tot mijn verrassing kreeg ik namelijk afgelopen vrijdag na weken, misschien wel maanden, van oorverdovende stilte, een e-mail van Burgernet Zuilen. Of ik een enquête wilde invullen over hoe ik Burgernet ervaarde. Prima, niets mis mee. Maar wat schetst mijn verbazing, net als van al die ander aangesloten Burgnet-deelnemers in Zuilen? Men had, zichtbaar voor iedereen, alle e-mailadressen van alle deelnemers zichtbaar gemaakt in de mail. Het gaat hier om tientallen e-mailadressen, […]