This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Limburgs SP statenlid ontvangt e-mail bestemd voor CDA

Door een fout bij de automatisering van de Provincie Limburg zijn wekenlang gevoelige interne CDA-mailtjes in de inbox van de SP beland.

In het artikel 'Explosieve' interne CDA-mails belanden bij SP wordt gemeldt:

Door een fout bij de automatisering van de Provincie Limburg zijn wekenlang gevoelige interne CDA-mailtjes in de inbox van de SP beland. Volgens de SP is er gelekt. In de provincie Limburg is een schandaal ontstaan nadat dit weekend uitkwam dat SP-statenlid Pierre Diederen wekenlang zeer politiek pikante interne mailtjes heeft ontvangen die waren geadresseerd aan CDA-Statenlid Harry Huijts. […] Een woordvoerder van de provincie stelt dat het om een 'menselijke fout gaat bij de afdeling automatisering', maar de SP twijfelt daaraan. Omdat het volgens Diederen bijna alléén maar 'explosieve' emails waren, vermoedt hij dat er bewust is gelekt.

In het artikel SP'er verder onder vuur door lezen CDA-mails blijkt het probleem groter te zijn geweest:

Het Limburgse SP-statenlid Pierre Diederen staat onder grote politieke druk nu blijkt dat hij veel meer mails bestemd voor de CDA-fractie heeft gelezen dan hij beweerde. Dat meldt de regionale omroep L1. Diederen verklaarde eerder 12 e-mails toegespeeld te hebben gekregen van het mailaccount van een CDA-statenlid, als gevolg van een fout van de provincie. Maar Ernst & Young stelt nu in een onderzoeksrapport dat Diederen de mails over een langere periode heeft gelezen. Het zou gaan om 148 berichten, vanaf half januari tot half september, toen de kwestie aan het licht kwam. […] Een woordvoerder van de provincie zei in september dat de verkeerde mailinstelling 'een menselijke fout bij de afdeling automatisering' was.