This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

GSM’s van hooligans straks afgeluisterd

De politie krijgt binnenkort vaker toestemming voor het afluisteren van de telefoons van hooligans, als de politie onrusten verwacht.

In het Algemeen Dagblad wordt geschreven over een brief die de Minister van Justitie Hirsch Ballin aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens het artikel is de minister voornemens de wet zodanig aan te passen dat het afluisteren van de mobiele telefoons van hooligens eenvoudiger wordt. Uit het artikel:

Volgens de minister is het tegengaan van de gewelddadige confrontaties niet gemakkelijk, doordat de hooligans vaak pas kort van tevoren afspraken maken over het tijdstip en de plaats van de vechtpartij. Door de politie vaker toestemming te geven voor telefoontaps, hoopt hij de pakkans te vergroten. Zodra de politie op de hoogte is van de geplande kloppartij, kan bijvoorbeeld de mobiele eenheid preventief worden ingezet.

Over welke brief het precies gaat is niet duidelijk. Er is wel het persbericht Hirsch Ballin versterkt aanpak voetbalvandalen van het ministerie.