This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Google weigert 41 procent vorderingen Justitie

Afbeelding: Google van Halil Gökdal | Licentie: CC BY-NC-SA 2.0

Google weigert aan een groot deel van de vorderingen om gebruikersgegevens door de overheid te voldoen omdat er iets aan de vordering schort.

In het artikel Overheid vraagt Google 37 keer om gegevens bij security.nl:

De Nederlandse overheid heeft Google [in de tweede helft van 2011] 37 keer om gegevens gevraagd. De verzoeken hadden betrekking op 49 gebruikers / accounts, zo blijkt uit het Google Transparency Report. […]  In de tweede helft 2011 ging Google op 59% van de verzoeken van de Nederlandse overheid in.

Een daling ten opzichte van de eerste helft van 2011, toen het nog om 64 verzoeken ging. Het betrof toen wel 213 gebruikers/accounts. Google ging toen op 48% van de verzoeken in. In de tweede helft van 2010 diende de Nederlandse overheid 43 verzoeken in en kreeg het in 67% van de gevallen de gewenste gegevens. Om hoeveel gebruikers/accounts het ging hield Google destijds niet bij.

Google zegt zelf:

We review each request to make sure that it complies with both the spirit and the letter of the law, and we may refuse to produce information or try to narrow the request in some cases