This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Dagblad van het Noorden lekt tienduizend e-mailadressen

Het Dagblad van het Noorden heeft per ongeluk zo'n 10.000 e-mailadressen van zijn lezers gelekt. Het tekstbestand met de adressen stond onbeveiligd online.

Op Webwereld, in het artikel Dagblad van het Noorden lekt 10.000 e-mailadressen:

Het Dagblad van het Noorden heeft per ongeluk zo'n 10.000 e-mailadressen van zijn lezers gelekt. Het adressenbestand stond onbeveiligd online. De krant werd getipt door het Nederlandse forum Fok.nl dat erachter kwam dat de lijst online stond. […] Na een mailtje aan de redactie van het dagblad is de lijst van de server afgehaald.

Het Dagblad van het Noorden schrijft zelf over het incident:

Bij aanpassing aan de site van Dagblad van het Noorden met als doel de snelheid voor gebruikers te verbeteren, is een hiaat ontstaan in de beveiliging van een tekstbestand met emailadressen. […] De gevonden informatie is beperkt tot emailadressen; andere persoonlijke informatie is niet vindbaar geweest. […]

Update: In een update van het artikel wordt gemeldt dat het mogelijk om een groter aantal adressen gaat.

Lezer 'HuHu' van [fok.nl] zegt in bezit te zijn van de volledige lijst, die veel uitgebreider zou zijn dan wat bewaard bleef in de cache van Google: "Ik heb alle adressen geïmporteerd in een MySQL database, met de eis dat de mailadressen uniek zijn. Van de 35.708 adressen hield ik er toen nog 32.781 over."