This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Contactgegevens honderden PvdA’ers gelekt

Een lijst met mail-, huisadressen en 06-nummers van alle PvdA-politici én donateurs in de regio Amsterdam ligt op straat. Het gaat om de gegevens van honderden PvdA-leden die in 2007 actief waren voor de partij. Veel leden zijn nu ook nog steeds actief in de partij.

Webwereld meldt in het artikel Privégegevens honderden PvdA'ers op straat:

Een lijst met mail-, huisadressen en 06-nummers van alle PvdA-politici én donateurs in de regio Amsterdam ligt op straat. De site wordt beheerd door een oud-wethouder. Het gaat om namen, adressen, telefoonnummers en persoonlijke e-mailadressen van honderden PvdA-leden die in 2007 actief waren voor de partij. Veel leden zijn nu ook nog steeds actief in de partij en bekleden nog steeds of tot voor kort hoge functies in de Nederlandse politiek.

Zo is er bijvoorbeeld het huisadres van Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en haar 06-nummer terug te vinden. Niet alleen Verbeet staat op de lijst maar ook adressen en nummers van een viertal Europarlementariërs die in Amsterdam wonen, evenals hun nummers in Brussel. Hetzelfde geldt voor vier Eerste Kamerleden.

Ook veel donateurs van de partij zijn terug te vinden, waaronder Hedy d'Ancona. Van haar en de andere donateurs in de regio Amsterdam worden ppl naam, adres, telefoonnummer en persoonlijk e-mailadres vermeld.

Een tweede tipgever wijst erop dat ook het wachtwoord van de database is gepubliceerd in de open directory op de server van Informatieweb.

Enkele uren na de eerste melding is de open directory afgesloten. Bijna 24 uur later is het bestand nog wel beschikbaar via Google Cache.