This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

BREIN eist uitbreiding internetfilter

Alle internetaanbieders die door de rechter zijn gedwongen om The Pirate Bay ontoegankelijk te maken, zijn door BREIN gevraagd om ook de toegang naar een nieuw IP-adres te blokkeren.

Webwereld schrijft in het artikel KPN en Tele2: geen blokkade nieuw Pirate Bay-adres:

Naast Ziggo en XS4ALL zijn ook andere providers door Stichting Brein gesommeerd om een nieuw ip-adres van The Pirate Bay te blokkeren. KPN en Tele2 weigeren dit te doen zonder bevel van de rechter.

KPN en Tele2 weigeren een nieuw ip-adres waarop torrentsite The Pirate Bay draait te blokkeren. Stichting Brein heeft de twee internetproviders daartoe verzocht. Eerder vandaag werd al bekend dat Brein verschillende providers heeft gesommeerd om de blokkadelijst uit te breiden met het nieuwe IP-adres van de beruchte torrentsite. Ziggo en XS4ALL moeten aan deze eis voldoen, omdat de rechtbank eerder al heeft geoordeeld dat Brein de blokkadelijst mag uitbreiden.

In de meer recente rechtszaak tegen KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile oordeelde de rechter echter anders. De blokkadelijst voor deze providers mag niet eenzijdig worden uitgebreid. En dus weigeren verschillende providers, waaronder in elk geval KPN en Tele2 vrijwillig de blokkadelijst uit te breiden om ook The Pirate Bay’s nieuwe ip-adres te omvatten.