This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Belastingdienst migreert naar online betalingsoverzicht

Uit vertrouwelijke notities van de Belastingdienst zou blijken dat belastingaangifte straks gebeurt via een website. Op de website kan de belastingbetaler ook een overzicht krijgen van de hun inkomen, hypotheek en aantal kinderen en deze indien nodig aanpassen.

De Telegraaf schrijft in het artikel Aangifte via eigen website:

De blauwe envelop gaat eruit. Belastingbetalers krijgen op internet hun eigen beveiligde actuele betalingsoverzicht van de fiscus. Dat blijkt uit vertrouwelijke notities van de Belastingdienst.

Belastingbetalers mogen gegevens zoals hun inkomen, hypotheek en aantal kinderen vanachter de pc direct aanpassen. Met die bijgewerkte opgave kan de Belastingdienst, bijvoorbeeld per kwartaal, voor bedrijven een veel accuratere aanslag opleggen. Daarmee is de fiscus verlost van miljoenen naheffingen. […] De persoonlijke webpagina wordt met codes afgeschermd. Alle grote ict-bedrijven werken daartoe nu met de fiscus samen.

Eind dit jaar zou de Belastingdienst volgens deze notities willen beginnen met een variant op www.mijntoeslagen.nl. Die meldt op internet per persoon een overzicht van toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang.