This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Amsterdam: kenteken registratie voor betaald parkeren

Alle manieren waarop het parkeren in de gemeente Amsterdam kan worden betaald worden gekoppeld aan de kentekens. De gemeente rijdt binnenkort rond met auto's met zeven scanners die de kentekens lezen en op die manier vaststellen of iemand heeft betaald. 

De auto parkeren in Amsterdam kan straks ook niet meer zonder registratie. In het artikel Parkeerkaartje verdwijnt in Amsterdam op nu.nl:

Het parkeerkaartje achter de voorruit heeft zijn langste tijd gehad in Amsterdam. Binnen een halfjaar betalen mensen met hun telefoon, kunnen ze hun kenteken intoetsen op een digitale parkeerautomaat of hebben ze een parkeervergunning. Dat verwacht een woordvoerder van de Dienst Stadstoezicht van de gemeente.

[…] Alle manieren waarop kan worden betaald worden gekoppeld aan de kentekens. De gemeente rijdt binnenkort rond met auto's met zeven scanners die de kentekens lezen en op die manier vaststellen of iemand heeft betaald. […]

De eerste twintig nieuwe parkeerautomaten waarmee via het kenteken kan worden betaald zijn al in gebruik genomen in het centrum. Eén scanauto rijdt al rond om de klanten van de nieuwe automaten op de Herengracht te controleren.