This web site is no longer maintained and may be outdated. It is retained primarily for historical reasons.

Alleen jammer van mijn naam

achterzijde briefpapier Tweakers

Nadat het verzoek tot inzage herhaald was, reageerde Tweakers snel en volledig.

Ik grossier niet bepaald in accounts op andere websites. Techsite Tweakers is één van de websites waar ik wel een account heb. Sporadisch reageer ik er op vragen en andere reacties. Via je profiel geeft Tweakers je een redelijk overzicht van je accountgegevens, maar wat hebben ze verder nog?

Op 28 november vorig jaar stuurde ik Tweakers een verzoek tot inzage in de persoonsgegevens die ze van mij verwerken. De verzonden brief komt inhoudelijk overeen met de brief die Bits of Freedom‘s PIM genereert. Dit verzoek bleef onbeantwoord. Ergens verloren op de postkamer vermoedelijk. En dus stuurde ik op 2 januari het verzoek opnieuw.

Op 10 januari krijg ik de eerste reactie per e-mail van een forumcoördinator:

Vandaag kreeg ik het inzageverzoek op mijn bureau. Mijn excuses voor de late afhandeling daarvan. Ik zal het verzoek zo snel mogelijk afhandelen.

Daarna gaat het snel. Als ik de gegevens extra snel wil hebben kan het verzoek digitaal beantwoord worden, anders wordt het alsnog per post opgestuurd.

Een paar dagen later ontvang ik een envelop, daarin een begeleidende brief, een uitdraai van het privacy statement van de website en schermafdrukken van de pagina’s waarop van mij opgeslagen gegevens worden weergegeven. Dat is onder meer een overzicht van de “acties” vanaf mijn IP-adres, zoals het reageren op een artikelen of het wijzigen van een reactie. Verder een uitdraai van mijn volledige profiel en alle reacties die ik onder de artikelen heb achtergelaten. De begeleiden brief merkt verder op dat de moderatoren geen commentaar op mij hebben opgeslagen.

Al met al lijkt dat volledig te zijn. Alleen jammer dat mijn naam op de begeleidende brief consequent verkeerd gespeld is. :P)